уторак, 6. август 2013.

KRVNI PRITISAK



Problemi krvnog pritiska
Probleme s krvnim pritiskom imaju mnogi, a opet, o ovim problemima većina ne zna dovoljno. Ne znaju se simptomi koji mogu da ukažu na probleme s pritiskom, ne zna se koliko to može da bude ozbiljno...
O pritisku uopšteno.
Kada se spomenu problemi s pritiskom, većina pomisli na povišen krvni pritisak. To nije bez razloga, jer kod nas pedeset odsto (verovali ili ne!) odraslog stanovništva ima povišen pritisak. To se nekad smatralo bolešću starijih, ali nije nemoguće da čak i deca imaju visok pritisak, naročito ako već imaju sužene krvne sudove (neadekvatna ishrana - previše brze hrane pune nezdravih masnoća lako može dovesti do ovog problema) i/ili neko oboljenje bubrega (do toga lako može dovesti konsumiranje nedovoljno vode, a previše sokova, naročito gaziranih).
Simptomi krvnog pritiska.
Visok krvni pritisak:
 Prvi simptomi su potiljačna glavobolja i zujanje u ušima, nešto što se obično otpiše kao prolazna neprijatnost.
 Kasnije dolazi do krvarenja iz nosa, poremećaja funkcije srčanog mišića i bubrega, kao i problema s vidom. Kad uzmete u obzir to da povišen krvni pritisak izaziva probleme s vitalnim organima kao što su srce i bubrezi, jasno je da ishod može biti čak i smrtan. Povišen krvni pritisak kao bolest (a ne samo trenutno stanje zbog, recimo, naprezanja ili nerviranja) ustanovljava kardiolog, i on određuje tok lečenja. S povišenim krvnim pritiskom najčešće se može živeti bez drastičnih ograničenja, ali je oprez uvek neophodan.
Nizak krvni pritisak:
Što se niskog pritiska tiče, on se najčešće i ne definiše kao bolest, jer retko napravi ozbiljne probleme.
 Uglavnom se sreće kod mlađih žena, mada ga, u suštini, može imati bilo ko, bez obzira na uzrast i pol, a glavni simptom je malaksalost.
 Javljaju se i vrtoglavica i nesvestica. Osobe koje pate od niskog pritiska imaju problema s razbuđivanjem pa je potreban oprez prilikom ustajanja (to jest, ne ustajati naglo) kako bi se izbegle vrtoglavica i nesvestica.
 Kofein pomaže samo privremeno. Pomaže i unošenje što više vode, a ako to opšte zdravstveno stanje dozvoljava, može da pomogne i povećan (mada ipak ne preteran) unos soli.


Proizvode kompanije TIANSHI - TIENS možete kupiti samo od distributera kompanije.

 
Pozovite već danas 062/521-217